Okulus heeft een nieuwe look!

De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan de nieuwe huisstijl van Okulus. Ons nieuwe logo en drukwerk zagen het levenslicht al eerder en vanaf 1 mei 2020 is óók de nieuwe website online.


Niet alleen een nieuw jasje…

Bij het ontwikkelen van de huisstijl vonden we het belangrijk om ook na te denken over onze communicatiemiddelen met de huisarts en de praktijkondersteuner (POH). Samen met onze eindgebruikers (zorggroepen, huisartsen en POH’s) werden verbeteringen ingevoerd in onze dienstverlening. Tegenwoordig worden de uitslagen verstuurd met een edifact bericht in twee verschillende formaten: MEDLAB en MEDSPE. Dit heeft meerdere voordelen voor de huisarts en POH: de uitslagen worden direct opgeslagen in het diagnostisch dossier van de patiënt en de uitslagen met bijzonderheden zijn makkelijk terug te vinden in de correspondentie.

Voor het overzicht versturen we na elke fundusscreening ook een rapportage van de fundusdag. Ook dit overzicht hebben we onder handen genomen om de huisarts en POH snel de juiste informatie te kunnen verschaffen.

Voorbeeld rapportage

Toekomst met Okulus

Ook ná de lancering van onze website blijven wij ons ontwikkelen. Wij hopen natuurlijk dat samen met u te doen. We kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten.

Binnenkort zullen we een portaal lanceren waarin de huisarts/POH meer mogelijkheden krijgt. Zo kan een afspraak voor een patiënt direct ingepland worden en kunnen fundusfoto’s van de patiënten bekeken worden. Het portaal geeft daarnaast ook toegang tot het bekijken en downloaden van rapportages.

Wij vinden het belangrijk dat alle patiënten tijdig gescreend worden zodat we tijdig diabetische retinopathie kunnen opsporen. Een SMS-service waarbij patiënten herinnerd worden aan hun afspraak zal binnenkort een onderdeel zijn van onze service.

01 mei 2020, vrijdag